fbpx

Brug tiden på at kigge på dine deltagere og ikke på dig selv

Forinden vi alle blev kastet hovedløst ud i at skulle afholde alt online, var vi vant til fysiske format med møder og arrangementer. Der findes mange ligheder og forskelle på online- og fysiske arrangementer, men en af de større forskelle må være, at man som taler nu kan se på sig selv præstere, alt imens man forsøger at holde fokus på oplægget og sine deltagere.

Ud over ikke at kunne se og mærke deltagernes reaktioner på indholdet på samme måde, er der er kommet en ekstra dimension på i form af at se sig selv hele tiden, som for nogle godt kan stjæle fokus.

For nogle er det måske slet ikke noget de bemærker, men for andre kan det være et særligt forstyrrende element. Måske bemærker du midtvejs, at håret ikke sidder som det skal, at du laver en mærkelig bevægelse med hovedet eller noget helt tredje.

 

Er der noget jeg selv kan gøre for ikke at komme til at kigge på mig selv?

Der findes heldigvis forskellige løsninger og ting der kan gøres, for at mindske forstyrrelsen af dit eget spejlbillede. Den som mange tyer til, men som vi bestemt ikke anbefaler, er at slukke for sit kamera. Det giver bare en langt bedre effekt for dem som skal modtage indholdet, at de kan se oplægsholderen samtidig. Ellers er det let at miste fokus.

Det du derimod kan gøre, er at deaktivere billedet af dig selv. På den måde kan du ikke se dig selv når du er i gang med at præsentere, men det kan alle andre stadig. Som det er nu, er det kun på Zooms platform, at dette er muligt. På billedet herunder kan du se hvordan du kan skjule billedet af dig selv, men ikke for andre. Som billedet herunder vise, kan du trykke på “hide self view”. Du kan finde en mere udførlig vejledning her.

Deltagere

Deltagere

Mange bruger Teams til deres arrangementer og der er denne funktion endnu ikke kommet, på trods af stadig større efterspørgsel. I stedet kan du løse distraktionen ved at sætte noget foran dit eget billede, så du ikke længere kan se dig selv. Det kan gøre, at du ikke er så bevidst om alt hvad der sker, når du selv er på og på den måde kan have mere fokus på dine deltagere eller de andre i mødet.

 

Skærmtræning, fokuspunkter og øvelse

En anden vej kunne være træning i at være på, foran et webkamera. Der er generelt bare nogle andre ting at have fokus på i forhold til video, når det er online. En af dem er hvor du skal kigge hen. Modsat en fysisk fremlæggelse er det ret tydeligt, hvis dit blik flakker eller du kigger for meget væk undervejs, eksempelvis hvis din video distraherer dig.

Forsøg så meget som muligt, at holde øjenkontakt med kameraet. Det gør en forskel for deltagerne, der sidder og følger med og er med til at fastholde dem, fordi på deres skærm er du i øjenhøjde med deltagerne og kigger på dem.

Hvis du forsøger at holde fokus på kameraet i stedet for skærmen, er sandsynligheden for at blive distraheret samtidig væsentlig mindre. Andre ting at have tænkt over inden du skal præsentere foran en computer er er baggrund, tøjvalg, stemmeføring og gestikulation.

Igen er det anderledes på det online format og det som virker fysisk, er ikke ensbetydende med, at det har den samme effekt online. Wecademy har i mange år samarbejdet med en dygtigt skuespiller, der tilbyder skærmtræningskurser og du kan læse mere om det ved at klikke her.

Skal vi hjælpe dig med at finde de her fordele med livestreaming? Vi har hjulpet mange virksomheder, foreninger og organisationer med at drage nytte af de gode muligheder for som livestreaming giver – og altid i højeste lyd- og billedekvalitet.

Andre artikler

Fordele ved livestreaming

Fordele ved livestreaming

I en digital tidsalder, hvor virksomheder konstant søger nye måder at engagere deres publikum på, står livestreaming frem som et uundværligt...

Hvordan laver man et godt webinar?

Hvordan laver man et godt webinar?

Sådan laver du et godt webinar: En guide til succes Webinarer er blevet et populært værktøj til at nå ud til et bredt publikum, uanset om det er til...

Wecademy er en landsdækkende livestreamings- og videoproduktionsvirksomhed med fokus på den gode deltageroplevelse og online events i højeste kvalitet.

Følg med, på vores sociale medier: