fbpx

Yaaaay, vi skal se film!

Hvem kan ikke huske glæden ved, når læreren sagde: Nu skal vi se film! Filmen var det forfriskende, det afslappende, det spændende, det anderledes og det sjove afbræk i undervisningen. Nogen betragtede det oven i købet som et frikvarter (bevares, det kunne man også, hvis man fx fik overtalt sin lærer til at se Cool Running, som min matematiklærer, Jørn, selv var ret glad for.) Men også selvom vi ikke fik overtalt Jørn til at se Cool Running, og i stedet skulle se noget om geometriske former eller trafikregler, var der ALDRIG nogen der sagde øv bøv, når vi skulle se film i min klasse. Og det tror jeg sådan set ikke har ændret sig siden 90’erne, hvor jeg gik i skole.

Hvorfor giver det mening at vise en film?

Film er nemlig ikke bare et dejligt afbræk i en lang talestrøm af et oplæg. Film er en genial måde at præsentere stof og ikke mindst lære på. Vidste du for eksempel, at hvis du hører et stykke information, er der stor chance for, at du tre dage senere kun husker 10%. Hvis du tilføjer et billede til det du hører, husker du 65%. Og vidste du at 85% af alle de indtryk vi modtager bearbejdes af synssansen og 11% bearbejdes af høresansen? Der er lavet mange, mange undersøgelser omkring læring, og hvordan vi bedst muligt husker de informationer vi får. Og der er ikke noget entydigt svar for alle. Nogle husker bedst auditivt, altså ved at lytte. Andre husker bedst ved selv at skrive noter. Og andre igen er mere visuelle, altså de skal have sat billeder på ordene for at informationerne sætter sig fast i hukommelsen. Men øjet, vores synssans, er den allermest dominerende af vores 5 sanser. Og billeder slår tekst, fordi det at læse er ineffektivt for os. Hjernen ser ord som små billeder, som den skal identificere som bogstaver, og derefter afkode meningen af. Det tager tid. Og laver vi billederne om til levende billeder, altså film, kan vi få endnu flere informationer kogt ned til en maggi-terning af informationer, som det ville tage meget lang tid at forklare. (Jeg véd, I sidder og tænker: Så passer talemåden ”Et billede siger mere end 1000 ord.” Og ja, det gør den.) Dermed ikke sagt, at alt skal laves om til film. Læs også – Online møder

Professionel videoproduktion

Hos Wecademy faciliterer vi et hav af online arrangementer, hvor dygtige oplægsholdere kommer stærkt ud gennem skærmene med spændende præsentationer og god energi. Men ret ofte kan budskaberne forstærkes gevaldigt ved at tilføje levende billeder – videoproduktion. Det kan for eksempel være, at du skal vise et fysisk produkt, en produktion fra a-z, et forsøg eller nogle særlige omgivelser. I de tilfælde kan Wecademy altid hjælpe dig med videoproduktion, der kan underbygge det, du skal tale om. Eller helt erstatte dele af oplæg med en for-produceret video, som kan fungere som oplæg til debat. Hos Wecademy har vi mange års erfaring i videoproduktion af høj kvalitet, som kan løfte dit oplæg eller arrangement til nye højder. Vi kan både tage ud og filme på din lokation eller optage et for-produceret oplæg her i vores studie, hvis en oplægsholder ikke kan være med på selve arrangementsdagen. Begge typer videoproduktion bliver optaget med vores professionelle udstyr og redigeret efterfølgende, så du ender med en flot film til dit online arrangement. En stor sidegevinst ved videoproduktioner er, at de kan bruges igen og igen. Modsat et almindeligt live oplæg, kan videoer afspilles ved mange arrangementer, sendes ud til deltagere, bruges på hjemmesider og sociale medier. Og med al den viden om vores synssans og læring, er det næsten dumt ikke at tænke en videoproduktion ind i dit næste oplæg, ikk?

Skal vi hjælpe dig med at finde de her fordele med livestreaming? Vi har hjulpet mange virksomheder, foreninger og organisationer med at drage nytte af de gode muligheder for som livestreaming giver – og altid i højeste lyd- og billedekvalitet.

Andre artikler

Fordele ved livestreaming

Fordele ved livestreaming

I en digital tidsalder, hvor virksomheder konstant søger nye måder at engagere deres publikum på, står livestreaming frem som et uundværligt...

Hvordan laver man et godt webinar?

Hvordan laver man et godt webinar?

Sådan laver du et godt webinar: En guide til succes Webinarer er blevet et populært værktøj til at nå ud til et bredt publikum, uanset om det er til...

Wecademy er en landsdækkende livestreamings- og videoproduktionsvirksomhed med fokus på den gode deltageroplevelse og online events i højeste kvalitet.

Følg med, på vores sociale medier: