fbpx

Du har måske allerede taget det første spadestik

Hvis du, som mange andre i løbet af det sidste år, har prøvet enten at deltage eller afholde et online møde, så har du med garanti også oplevet tekniske udfordringer eller andre irritationsmomenter. Det sker heldigvis mindre og mindre, men for mange kan tanken godt virke afskrækkende og det kan måske afholde dem fra at komme i gang med selv at udforske de mange muligheder der er online.

 

”Det der med teknikken har jeg slet ikke forstand på”

En sætning, som vi de sidste syv år har hørt utallige gange og stadig hører den dag i dag. Og forståeligt, for de mange knapper, indstillinger og opsætningsmuligheder kan hurtigt virke overvældende. Hvad skal deltagerne have lov til, hvilken platform er bedst og hvad hvis der opstår tekniske problemer undervejs? Læs mere om vores teknik kursus ved at klikke her, hvis du ønsker at få styr på det tekniske.

Heldigvis er der flere ting du kan gøre, for at forberede dig på det tekniske aspekt af online arrangementer. Og heldigvis er det populære platforme som Teams og Zoom blevet så gode og stabile, at man sagtens kan afholde store online arrangementer, uden at skulle over i en ny og unødvendig avanceret platform, der udover at være avanceret også koster spidsen af en jetjager. Du kan samle op til 1000 deltagere på disse platforme og det er i langt de fleste tilfælde plads nok.

 

Fra online møde til online arrangement?

Der er stor forskel på online arrangementer og du behøves nødvendigvis ikke gå all in på det første du skal planlægge eller afholde. Hvis det er tilfældet, kan du altid få vejledning og sparring af Wecademy i forløbet. Men hvis du i stedet starter blødt ud, kan en god start være at prøve at oprette og starte et online møde som arrangør.

Som arrangør har du alle rettigheder og hvis dette er første gang, vil du hurtigt opdage at der er en del nye knapper og funktioner. Men, det gode ved et testmøde er, at der ikke kan gå noget galt. Brug tid på at udforske de mange muligheder og søg eventuelt på google hvis der er noget der ikke giver så meget mening. Når der begynder at være styr på det grundlæggende, kan du invitere en eller flere kollegaer ind til en testafvikling.

 

Gode råd til dit online møde eller arrangement

Før du giver dig i kast med at afholde dit online møde, konference eller hvad du har planlagt, er der nogle grundlæggende ting, der er gode at have tjekket af, før deltagerne ankommer.

 

Indstillinger

Uanset hvilken platform du bruger er det altafgørende for udfaldet af dit online arrangement, at du tjekker at indstillingerne er som de skal være. Det er en god idé at dobbelttjekke, hver gang du opretter et møde. Hvilke rettigheder skal de have, hvem skal være medværter og skal de kunne chatte med hinanden indbyrdes? Antallet af indstillinger varierer fra platform til platform, men uanset om det er et online møde eller en stor generalforsamling er det godt at have tjekket indstillingerne igennem.

Bagscenen

Hvorfor er det nu vigtigt? Træls lys og andre forstyrrende elementer, kan hurtigt blive til en irritation for dine deltagere, som trods alt er dem der skal kigge på det. Det kan derfor være en god idé lige at tænde kameraet inden og tjekke, at du sidder op af en neutral baggrund og ikke lige foran et vindue. Det samme gør sig gældende, hvis der skal oplægsholdere eller andre keynote-speakere på.

Interaktion

Få oprettet dine interaktioner i god tid og gør det gerne i backend. På den måde er du sikker på, at de ikke er forsvundet, når du skal bruge dem. Hvis du vil læse mere om de mange interaktionsmuligheder der er på de online platforme, kan du læse mere ved at klikke her.

Hvis det stadig er dybt forvirrende efter at have klikket rundt i de mange knapper og muligheder, er det selvfølgelig også en mulighed at booke et teknikkursus hos Wecademy. Du kan læse mere om vores kursus ved at klikke her.

 

 

Skal vi hjælpe dig med at finde de her fordele med livestreaming? Vi har hjulpet mange virksomheder, foreninger og organisationer med at drage nytte af de gode muligheder for som livestreaming giver – og altid i højeste lyd- og billedekvalitet.

Andre artikler

Fordele ved livestreaming

Fordele ved livestreaming

I en digital tidsalder, hvor virksomheder konstant søger nye måder at engagere deres publikum på, står livestreaming frem som et uundværligt...

Hvordan laver man et godt webinar?

Hvordan laver man et godt webinar?

Sådan laver du et godt webinar: En guide til succes Webinarer er blevet et populært værktøj til at nå ud til et bredt publikum, uanset om det er til...

Wecademy er en landsdækkende livestreamings- og videoproduktionsvirksomhed med fokus på den gode deltageroplevelse og online events i højeste kvalitet.

Følg med, på vores sociale medier: