ca
Hybride konferencer – ikke et enten eller, men et både og

Skrevet af Michael Kjoervel

Z

Udgivet d. 11/06/2021

Hybride konferencer

Før den globale pandemi var det helt normalt jævnligt at samle medarbejderne i større virksomheder og organisationer til fysiske kurser og konferencer. Så slog pandemien ned blandt os, og vi vænnede os til, at alt nu foregik virtuelt.

Nu ser det ud til, at virussen stille og roligt slipper sit jerngreb i os, og så skal vi til at vælge, om vi stadig vil mødes virtuelt, eller om vi vil tilbage til de fysiske arrangementer. Eller hvad…? Kan vi gøre både og? Vi, der beskæftiger os med online arrangementer og events, kan se, at det nye normale er de hybride konferencer og arrangementer.

 

Hvad er et hybridt arrangement?

Jo, det er et arrangement, der kombinerer det fysiske og det virtuelle, så du for eksempel har en flok deltagerere samlet i et lokale, men samtidig har du også et antal deltagere siddende ved deres computer rundt omkring i landet.
Er det nu ikke noget underligt miskmask spørger du? Nej, det behøver det absolut ikke at være, hvis du ellers forbereder det ordentligt og virkelig tænker både de fysisk tilstedeværende og de virtuelt tilstedeværende deltagere ordentligt ind i arrangementet.

 

Fordele ved hybride konferencer

Fordelene ved det hybride er, at du kan få rigtig mange medarbejdere med, og de kan både sidde individuelt og samlet i større grupper fysisk eller virtuelt. Skulle der være en nedlukning i et sogn eller i en afdeling, og det berører dit firma, så kan det være den gruppe, der skal deltage virtuelt.

Og der behøver ikke være virus ind over, før du tænker hybridt. Medarbejdere og førende eksperter kan som deltagere og oplægsholdere logge på fra hele verden på et splitsekund. Det sparer tid, penge og fossile brændstoffer i det store regnskab. Vi oplever også til vores arrangementer, både de 100% online- og hybride konferencer, at deltagerne synes kombinationen af valget mellem fysisk fremmøde og online tilstedeværelse er fremtiden.

 

Før du kaster dig ud i det hybride

Der er meget, der skal forberedes til hybride konferencer. Både de fysiske deltagere, oplægsholdere og de online deltagere skal indtænkes i processen. Hvordan skal det streames og til hvor? Skal der opbygges studie? Hvem byder velkommen og hvem holder tiden? Hvordan sørger man for, at de deltagere der sidder på distancen, ikke bliver glemt?

Der opstår hurtigt mange spørgsmål i forbindelse med hybride konferencer, der stadig er nyt for mange.
Det er det ikke for WECADEMY og vi er vant til at tænke i de baner. Vi ved, hvordan og hvor det er bedst at streame for lige præcis din hybride konference. Og så er vi eksperter i, at både de fysiske deltagere og dem på distancen føler sig hørt og inkluderet.

Klik herunder for at læse mere om både vores 100% online- og hybride konference.
Og så et sidste lille tip: Glem ikke de virtuelle deltagere, når du står foran dine fysiske deltagere. Begge grupper skal tilgodeses i de interaktioner, du planlægger med dem. Sådan skaber du tilfredse deltagere.

Klik herunder for at læse mere om vores hybride konferencer og hvordan vi tilrettelægger dem, så vi er sikker på at det bliver en succes.

Online og hybride konferencer

 

Andre artikler

Wecademy er en landsdækkende livestreamings- og videoproduktionsvirksomhed, med fokus på den gode deltageroplevelse og online events i højeste kvalitet.

Følg med, på vores sociale medier: