webinarer kan samle mennesker

 

Ferien er forbi – nu banker corona-virkeligheden på igen

Better safe than sorry – lad os  holde fast i de gode tiltag

Viden & Inspiration

Denne artikel er blot én af flere artikler, der giver viden om og inspiration til, hvordan du kan bruge webinarer til at styrke jeres virksomhed eller organisation. 

Ferien er forbi – nu banker corona-virkeligheden på igen

Af journalist Rasmus Damkjær

Som så mange andre er Wecademy tilbage efter en tiltrængt sommerferie. Men hvad er det for et efterår, Wecademy, Danmark og resten af verden går i møde? En ting er sikkert: Corona har ikke holdt ferie – tværtimod er det et fast vilkår, når vi skal planlægge vores arbejdsliv.

”Jeg tror, at jeg har det som så mange andre danskere: Det var godt at komme lidt væk og få en corona-pause efter et stressende og meget anderledes forår. Men samtidig kan jeg godt blive lidt bekymret over smitte-udviklingen de seneste uger: Er vi ved at sætte det hele over styr, og hvor trygt er det egentlig at gå på arbejde? Derfor er vi mere end nogensinde klar til at tage arbejdshandskerne på og klæde endnu flere virksomheder og organisationer på til at bruge webinarer som alternativ til den fysiske mødeform”, siger stifter af Wecademy Anne-Mette Rønholt.

Wecademy har siden 2014 leveret, faciliteret og udviklet indhold til webinarer for virksomheder og organisationer landet over– og da corona-krisen brød ud i marts 2020 steg efterspørgslen efter firmaets ydelser markant.

 

Better safe than sorry

Selvom situationen nærmest ændrer sig fra dag til dag, er det ikke sikkert, at vi reelt får en 2. corona-bølge.  Det er en usikkerhed, der kan være svær at tackle selv for landets politikere – og netop derfor er det ifølge Anne-Mette Rønholt vigtigt at holde fast i de gode takter fra før sommerferien.

”Vi står lige nu i lidt af et vadested: Kommer 2. bølge? Skal vi bruge mundbind? Er det sikkert at møde op til min mosters 80-års fødselsdag? Vi aner ikke ret meget, og slet ikke hvordan situationen ser ud til jul. Det kan vi ikke gøre noget ved – men det vi KAN gøre er at holde fast og blive ved med at tænke den online mødeform ind som et alternativ til det fysiske: Er det fx nødvendigt at samle flere 100 mennesker til en konference, når det måske kan klares med et webinar? Vi står klar til at hjælpe endnu flere virksomheder og organisationer i gang med webinar-formen – uanset om de er helt nybegyndere, eller om de har prøvet det før og har brug for at udvikle indhold til deres webinarer”, siger hun.

Tryghed har aldrig været vigtigere

Det kan godt være, at der på papiret er åbnet op for, at virksomheder igen kan sende deres medarbejdere på forretningsrejse. Men det store spørgsmål er, om medarbejderne er trygge ved det. Webinaret som alternativ til forretningsrejsen kan skabe en tryghed for virksomheder, som ellers er hårdt ramt af krisen.

”Det er mit indtryk, at mange egentlig ikke er så trygge ved at samfundet er ved at åbne op igen – og det kan jeg godt forstå. For at skabe nogenlunde ro i maven i en ellers utryg verden handler det om at være så godt forberedt som muligt, og her er det at have styr på sit webinar alfa og omega. De virksomheder, der har overvundet hurdlen og er kommet godt i gang med deres webinarer, fortæller mig, at det fungerer godt – og at de er glade for, at de ikke skal bruge tid og penge på at skulle flytte sig fysisk, når de kan få lige så meget fagligt ud af at være med på et webinar. Hvis endnu flere kan få den succesoplevelse, tror jeg, at vi kan fjerne noget af den utryghed, som mange virksomheder kæmper med”, siger Anne-Mette Rønholt.

Det er især en god og professionel tilrettelæggelse og afvikling, der gør et webinar vellykket.

 

Vilkår, vi ikke kan ændre på

Tryghed eller ej, usikkerhed eller ej – corona bliver en fast følgesvend de næste år. Nu handler det om at få det bedste ud af det.
”En ting er sikkert: Frygten for corona er et vilkår, vi ikke kan ændre på. Hvis vi først har accepteret det, tror jeg, at vi er kommet langt.

I Wecademy kan vi hjælpe dig, din organisation eller virksomheder til at få det bedste ud af en situation, der er helt ukendt land for os alle”, slutter Anne-Mette Rønholt.

 

Du er velkommen til at kontakte Wecademy for en uforpligtende snak om din webinar-strategi – eller hvis du har brug for rådgivning om emner, der fungerer i webinar-formatet.

Fagudtryk for dummies

De fleste kender nok den klassiske moderator rolle. I vores univers kalder vi det en webinar-vært.

Alle Wecademys webinarer kan have op til 1000 deltagere inkl. oplægsholder og webinar-vært.

Teknisk Support: På alle webinarer er der tilknyttet en teknisk livline 30 minutter før webinaret begynder. Selv i en digital tid er der behov for en personlig håndsrækning.

Lobbyen: Selv digitalt har vi en lobby. Det er her vi digitalt logger ind og small-talker inden webinaret går i gang.

Prøveafvikling: Vi afholder altid en generalprøve på vores webinarer. Det er med til at sikre at premieren kører gnidningsfrit og tiden afholdes.

 

 

Fordele ved et webinar

Komplette webinarer

Kontakt Wecademy

Kontor

Torvet 1, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:30 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os