Den nyeste viden på kun én time – gennemført professionelt

Med et webinar er det langt mere fleksibelt og overskueligt at få ny viden.

Webinarer er blevet vældig populære, men de kræver en stram og kærlig facilitering

Viden & Inspiration

Denne artikel er blot én af flere artikler, der giver viden om og inspiration til, hvordan du kan bruge webinarer til at styrke jeres virksomhed eller organisation. 

Hvor mange timer kan man fastholde sit publikum på et webinar? 

Det er et af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet.

Af webinarekspert Anne-Mette Rønholt

Webinarer er en nem og fleksibel måde at dele viden, undervise og afholde kurser på. Vi ved, hvor vigtigt det er at skabe relevant og brugbart indhold til dine deltagere – og samtidig ikke beslaglægge deltagernes tid længere end højst nødvendigt.

Et webinar varer oftest kun én time, og på den tid har deltagerne mulighed for at få den nyeste og relevante viden inden for emnet. På mange måder er det et ideelt tidsformat, fordi det ikke tager for lang tid at blive fagligt opdateret, – og det kan gøres i arbejdstiden eller i trygge rammer derhjemme.

Hvor længe kan deltagerne fastholde koncentrationen?
Du kender det sikkert: Det kræver koncentration at være på et fysisk kursus eller konference, – og desuden bliver det sværere og sværere at koncentrere sig jo længere tid, det varer. Koncentrationen svigter bare, når   lyttelapperne er slået ud ud i flere timer ad gangen. Men de udfordringer oplever jeg, at vi slipper for, når vi vælger webinar-formatet. Indholdet er nemlig mere koncentreret – og på et webinar er tempoet højere og tiden kortere. Med alle disse faktorer, så kan deltagerne få masser af ny, brugbar og professionel viden på kun én time.

 

 

Som ekspert skal du sørge for at dele din viden op i bidder
Når vi rådgiver vores kunder, der skal udvikle indhold til deres webinarer, så opfordrer vi dem altid til at koge undervisningen ned til det allervigtigste, og hvis der skulle være så meget viden, at det ikke kan formidles på én time, så er det langt bedre at dele webinaret op i flere sessioner. Derfor anbefaler vi altid vores eksperter at målrette ambitionsniveauet.

Hvad er afgørende for, at et webinar opfattes som værdifuldt?
Du skal altid sørge for, at dine deltagere får gode råd, de kan tage i brug med det samme. Sørg for at teorierne er i orden og brug altid dygtige undervisere/eksperter, som giver deltagerne idéer, råd og inspiration til, hvordan de med det samme kan tage den nye viden i brug. Sørg for dokumentation for din viden – og angiv gerne hvilke teoretikere, du som underviser har ladet dig inspirere fra.

Hvorfor er det en fordel at bruge os som webinar-vært?
Idéen med at vælge Wecademy som samarbejdspartner er netop, at vi tager os af alt det tekniske og faciliteringen, så underviseren/eksperten kan have fuld fokus på indholdet. På et webinar er der flere roller, og det glemmer mange. Med en webinar-vært og en tekniker er både deltagere, undervisere og organisationen sikret tryghed og en personlig håndsrækning – uanset om man er bekendt med webinar-formen eller ej. Alt dette sikrer, at deltagerne får en god oplevelse, og at dine webinarer er dem, der tales om.

Du er velkommen til at kontakte Wecademy for en uforpligtende snak om din webinar-strategi – eller hvis du har brug for rådgivning om emner, der fungerer i webinar-formatet. 

 

 

Fordele ved et webinar

Komplette webinarer

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:30 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os