Vi kan samle mennesker

 

Corona-situationen og mange aflysninger, behøver ikke at forhindre os i at samles.

Tre oplagte webinar-formater, der får dig hurtig ud til dit publikum

Viden & Inspiration

Denne artikel er blot én af flere artikler, der giver viden om og inspiration til, hvordan du kan bruge webinarer til at styrke jeres virksomhed eller organisation. 

Vi står i en situation, hvor vi ikke skal mødes fysisk. Men derfor kan vi stadig godt samles.

Af webinarspecialist og indehaver Anne-Mette Rønholt

 

Frygten for Corona-virus tvinger virksomheder og organisationer til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 1000 deltagere. Statsministeren synes ikke, at danskerne tager situationen alvorlig nok. Det er en vanskelig situation, som har fået mig til, at skrive om forskellige webinar-typer, og de muligheder vi har for at hjælpe.

Hos Wecademy ønsker vi på ingen måde at udnytte en så alvorlig situation, men jeg vil omvendt heller ikke skjule, at vi har et alternativ til aflysning eller udsættelse af vigtige kurser, seminarer eller møder.

Corona-virus får os til at tænke i alternative måder at mødes på og med vores webinar-support er det muligt

Arbejdspladser bliver tvunget til at tage deres mødekultur op til overvejelse. For bare 3 uger siden tiden var det helt naturligt at mødes fysisk – især inden for undervisning og konferencer, hvor der er tradition for, at det foregår i et fysisk lokale.

Nu oplever vi, at virksomheder må aflyse møder, kurser og konferencer simpelthen fordi de frygter, at de må sende deres medarbejdere hjem i karantæne. Derfor er online mødeformen en løsning.

En professionel webinar-facilitering letter processen

Mange har endnu ingen erfaring med webinar-formen. Så en hurtig måde at komme i gang med webinarer er at søge professionel hjælp.

Som professionelle webinar-værter er vi med dig hele vejen, og samtidig sørger vi for at styre slagets gang. For ikke at tale om den rådgivning, du får, til hele opbygningen og strukturen af dit webinar-indhold.

Med vores komplette løsning kan vi sørge for, at du hurtigt kan samle dit publikum. Men det er ikke ligegyldigt hvilken type webinar du skal afholde. Vi har beskrevet tre forskellige webinar-formater.

Fagudtryk for dummies

De fleste kender nok den klassiske moderator rolle. I vores univers kalder vi det en webinar-vært.

Alle Wecademys webinarer kan have op til 500 deltagere inkl. oplægsholder og webinar-vært.

Teknisk Support: På alle webinarer er der tilknyttet en teknisk livline 30 minutter før webinaret begynder. Selv i en digital tid er der behov for en personlig håndsrækning.

Lobbyen: Selv digitalt har vi en lobby. Det er her vi digitalt logger ind og small-talker inden webinaret går i gang.

Prøveafvikling: Vi afholder altid en generalprøve på vores webinarer. Det er med til at sikre at premieren kører gnidningsfrit og tiden afholdes.

 

 

De tre mest oplagte webinar-formater

#Præsentations-webinarer

Denne type webinar er et af den mest almindelige på tværs af forskellige industrier. Denne type kan sammenlignes med foredraget, forlæsningen eller produktpræsentationen. Kommunikationen er hovedsageligt envejs.

Underviseren eller fagperson afholder typisk sit forberedte oplæg ud fra en PowerPoint-præsentation.

Årsagen til populariteten af denne type webinarer, at de er hurtige at planlægge og afholde. Som webinar-værter sørger vi for at dit publikum bliver ligeså engagerende, som du vil have dem til at være, og som webinar-værter står vi for faciliteringen. Det sikrer at dine deltagere oplever at der er styr på afviklingen og at tidsplanen bliver afholdt. 

Vi sørger for at aktivere dine deltagere i “Lobbyen”  og fortæller dem, hvad de kan forvente af dagens oplæg. Vi sørger desuden for at de kan downloade alle filer efter webinaret.

#Undervisnings-webinarer 

Denne type webinar er langt mere dialogbaseret end præsentations-webinaret: Dialog mellem underviser og deltagere og ofte også deltagerne imellem. Tænk på undervisningswebinaret som et kursus, blot mere intenst og effektivt end daglange kurser og konferencer. Med vores set-up kan vi hjælpe med at skabe den nødvendige interaktion mellem dig og dit publikum, holde styr på alt det tekniske og samle op på alle spørgsmålene fra dine deltagere, for ikke at tale om den vigtige tekniske support inden webinaret går i gang.

Vi sørger for at aktivere dine deltagere i “Lobbyen”  og fortæller dem, hvad de kan forvente af dagens oplæg. Vi sørger desuden for at de kan downloade alle filer efter webinaret.

#Paneldiskussions-webinarer

I stedet for at interviewe en ekspert kan du samle et panel af eksperter for at diskutere et emne. Dette er en fantastisk måde at give dit publikum forskellige perspektiver på. Vi sørger for at  paneldeltagere er ordentligt forberedte til webinar-formatet, – vi tester deltagernes lydudstyr, så webinaret kan gå glat. På et panel-webinar er en webinar-vært nødvendig for at styre diskussionen og teknikken, præcis ligesom en fysisk paneldebat. Den markante fordel her er at du ikke behøver bekymre dig om at skulle samle folk fra alle hjørne af landet, ja måske ligefrem verden. Vi leverer både webinar-vært og tekniker.

Vi sørger for at aktivere dine deltagere i “Lobbyen”  og fortæller dem, hvad de kan forvente af dagens oplæg. Vi sørger desuden for at de kan downloade alle filer efter webinaret.

Fordele ved et webinar

Wecademy Klima Sketch

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:30 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os