3, 2, 1 – du er på! Vejen til at lykkes kræver skærmtræning

I sidste ende handler det om kærlighed til den (faglige) historie, du fortæller som underviser online eller offline.

Forside > Digital læring > 3, 2, 1 – du er på! Vejen til at lykkes kræver skærmtræning

4.
september 2018
Digital læring | Online vært | Skærmtræning | Web-vært | Webinar

Tiden er kommet – alle kigger på dig. Kameraet er tændt, og du skal levere dit oplæg. Er du klar? Føles det rart, og er du i stand til at præstere, eller tænker du bare på at løbe skrigende væk?

Mange oplever, at det at være ’på’ og lykkes godt med at formidle sit budskab foran et publikum og foran en skærm, kan være lidt af en kunst. Nogle har et naturtalent, men for alle kræver det øvelse og forberedelse at blive rigtig god, nærværende og overbevisende. Det kræver blandt andet, at du:

  • Har styr på og ro i dit budskab
  • Er mentalt forberedt og klar
  • Mestrer nogle vigtige og effektfulde teknikker

Med det på plads er min påstand, at de fleste kan løfte deres niveau og præstere væsentlig bedre, end de gjorde før. Og det er noget, et publikum kan mærke og sætter pris på.
Hvad vil det så sige at have styr på budskabet, være mentalt klar og mestre bestemte teknikker?

At have styr på sit budskab handler om at vide hvad, man vil sige, og hvorfor. Ja – ganske enkelt, men ikke banalt. Det kræver, at man tænker sig grundigt om og beslutter sig for, hvad man vil bruge sin tid på, og hvad man vil sige. Man kan ikke nå at sige alt, og slet ikke få alle nuancer med.

Det er ok. Hellere et klart budskab, med en central pointe end 10, folk ikke kan huske.

At være mentalt forberedt og være klar handler om ens ’mindset’. Er du klar til at møde dit publikum, har du forestillet dig, hvordan de vil modtage dit budskab, hvordan stemningen bliver og hvilken betydning, det kan have for dem. Gør gerne det inden. Forestil dig hvilken positiv oplevelse, det bliver – og med Ann Hjorts ord: ”tænk på dit budskab som en gave til dit publikum”.

 

 

Vi har succes med webinarer

At mestre vigtige og effektfulde teknikker, handler bl.a. om at have kontrol over og styr på din egen vejrtrækning, tonefald og pausering. Det kan have en enorm betydning, at du trækker vejret roligt og står solidt på jorden. Samtidig kan det gøre en verden til forskel, hvis du varierer din intonation eller tonegang – så dit tonefald ikke er monotont. Din stemme må gerne være som en lille bil, der kører op og ned af bakkerne, i et skiftende landskab. Og pauserne. Glem ikke pauserne. Vi skal alle trække vejret så pauserne kommer, men det er ikke blot disse jeg tænker på. Det er de betydningsfulde pauser, der giver folk mulighed for at høre, forstå og reflektere over det du lige har sagt. Hop ikke for hurtigt videre. Gentag måske en sætning, du lige har sagt og lad der så være en pause, inden du gør videre. Pauser og stilhed er som bekendt guld værd.

 

 

“I sidste ende handler det om kærlighed til den (faglige) historie, du fortæller som underviser online eller offline. Når du taler svagt, skingert eller monotont, distancerer du dig fra dine ord, og når du distancerer dig fra dine ord, distancerer du dig også fra din historie”.

Skab succes med webinarer ved at arbejde sammen med Wecademy
Netværket betyder rigtig meget, når du arbejder freelance

Filosofien bag vores virksomhed ligger i selve navnet – WEcademy.

Vi tror på samskabelse, og at viden får værdi, når den deles. Vi fungerer som samarbejdspartner og e-facilitator for organisationer og undervisere, der ønsker at formidle sin faglighed digitalt. Vi fokuserer på at skabe berigende partnerskaber, hvor det bedste resultat opnås ved at kombinere vores spidskompetencer. Det er de komplementære kompetencer, der skaber succes.

En anden filosofi er, at vi ønsker mere end blot at lære andre, hvordan man laver et webinar. Vi ønsker at være den foretrukne partner, når et webinar skal afholdes. Dette lønner sig ikke alene for os, men også især for den, vi udvikler og afholder webinaret for. Med os ombord sikres vores samarbejdspartner nemlig en ensartethed og kvalitet – en genkendelighed ved hele processen omkring webinaret, som gør, at ethvert webinar fremstår troværdigt og pålideligt, og at vores samarbejdspartner i sidste ende også gør det.

Og vi ved, hvor stor en lettelse det er for mange ikke at skulle bekymre sig om at stå for at stable et webinar på benene og udføre det. Vi oplever ofte, at vores samarbejdspartner udtrykker en oprigtig taknemmelighed over, at de trygt kan overlevere opgaven til os, netop fordi de ved, vi har den erfaring og det netværk, der skal til, for at kunne varetage den opgave på professionel vis.

Vi skaber succes med webinarer for dig

Det kunne være interessant at høre lidt om, hvad din organisation har fokus på lige nu inden for kompetenceudvikling og ikke mindst få en drøftelse af, hvad du ser som de største gevinster og udfordringer med digitalisering af læring og viden.

Du er velkommen til at kontakte os herunder.

Hvis det ikke er dig, der har ansvaret for digitalisering af læring, vil jeg være dig meget taknemmelig, hvis du vil dele indlægget med en kollega, som du tænker kan have interesse i at høre, hvordan webinarer kan skabe værdi i jeres organisation.

De bedste hilsner

Anne-Mette Rønholt, Wecademy

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:30 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os