Flere jobcentre bør gøre brug af webinarer

Det kan komme både borgere og jobcentre selv til gavn, hvis de slår sig sammen om at lave webinarer. I vores blogindlæg kan du læse hvorfor.

Forside > Den digitale fremtid > Flere jobcentre bør gøre brug af webinarer

5.
oktober 2017
Den digitale fremtid | Kurser | Online kurser | Webinarer | Webinarfacilitering

For jobcentre er det en rigtig god idé at udbyde webinarer – og jo flere jobcentre, jo bedre! I stedet for at hvert enkelt jobcenter tager hul på webinar-eventyret på egen hånd, kan det være en fordel for alle, hvis flere jobcentre i fx samme region slog sig sammen om opgaven.

Dette blogindlæg udfordrer jobcentrenes måde at tænke kommunikation, videndeling og webinarer på. Det kan være en fordel for jobcentre – og ikke mindst deres borgere – at bruge en mere holistisk fremfor fragmenteret tilgang, når de skal i gang med at bruge webinarer som en del af deres kommunikationsstrategi og aktivitetstilbud.

Sådan ligger landet: Uanset om dit jobcenter slår sig sammen med et andet eller ej, er potentialet for at nå ud til flere borgere via webinarer stort. Men når I er flere jobcentre, der slår jer sammen om at lave webinarer, vokser det potentiale eksponentielt. Og ikke alene det. Når I samarbejder, kan I sparre med hinanden og udveksle oplevelser. Det handler om deleøkonomi: at dele erfaringer, viden og idéer – og webinar-partner!

Ved at være flere jobcentre om at lave webinarer, tilgodeser de deres borgeres behov

Hos Wecademy er vi af den holdning, at alle jobcentre bør bruge webinarer som en del af deres tilbud til borgere, både fordi stadig flere forventer, at digitale kurser udbydes sideløbende med de fysiske, og fordi det uanset hvad vil komme rigtig mange til gode. Der er mange, der har udfordringer med at deltage på et fysisk kursus, ikke mindst i forhold til transport – især for dem, der bor i yderområderne, der måske skal sætte en hel dag af til transporten alene. Med webinarer kan I også nå dem – på deres præmisser.

Webinarer har også den fordel, at det er et langt mere komprimeret format end den fysiske undervisning. Hvor det normalt kan tage mellem to til fire timer at deltage på et kursus, tager vores webinarer som regel kun en times tid. Dette har vi bevidst valgt for at vise hensyn til de deltagendes indlæring. Derfor er det også langt lettere at udbyde det samme webinar igen og på forskellige tidspunkter på dagen. Hvis et emne er for stort til at presse ind i et ét-times-format, laver vi i samarbejde med jer blot en serie af webinarer.

“Uanset om dit jobcenter slår sig sammen med et andet eller ej, er potentialet for at nå ud til flere borgere via webinarer stort. Men når I er flere jobcentre, der slår jer sammen om at lave webinarer, vokser det potentiale eksponentielt.”

Vi gør altså alt, hvad vi kan for at tilgodese deltagernes behov, og vi tror oprigtigt på, at det kan komme dem til gode, hvis I er flere jobcentre om at løfte opgaven med at lave webinarer – og vi tror også på, at det kan komme jer til gode! Når vi udfører en webinar-opgave for et jobcenter og når vi senere udfører samme opgave for et andet jobcenter i regionen, kan det ærgre os, at de to jobcentre ikke samarbejder. Det tværgeografiske samarbejde afføder nemlig samskabelse, og det er dér, værdien opstår: Når I har hinanden til at dele jeres oplevelser med – både de personlige, saglige og faglige.

At stable et eller flere webinarer på benene, når man ikke har prøvet det før – især hvis der er flere parter involveret – kan umiddelbart lyde som et stort projekt, og det er det bestemt! Vi har arbejdet med webinarer i mere end 3 år og har mere end 20 års erfaring inden for uddannelsessektoren, så om nogen har vi kendskab til projektets omfang, og det er netop vores erfaring, viden og indsigt, der gør os til den ideelle webinar-partner.

Synes du, det lyder som en god idé at gå i gang med webinarer og lave et tværgeografisk samarbejde med et eller flere andre jobcentre, så er du meget velkommen til at kontakte os på vores kontakt side eller i kontakt formularen nederst på denne side.

Du kan også bestille et foredrag om webinarer, hvis du gerne vil sættes grundigt ind i, præcis hvordan de kan komme dit jobcenter til gode her: Foredrag – myter og muligheder om webinarer

Læs også gerne vores forrige blogindlæg, der netop handler om, hvordan du opnår succes med os som samarbejdspartner:
Derfor har vi succes med webinarer

Arbejder du for et jobcenter eller på anden vis har en tilknytningen til det? Så er vi meget interesserede i at høre din mening! Efterlad gerne en kommentar med din holdning.

 

De bedste hilsner
Wecademy

Artiklen er skrevet af Sofie Kjærbo.

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:00 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os