Sådan skaber medlemsorganisationer værdi for sine medlemmer

Vil du også gerne tiltrække flere medlemmer til din medlemsorganisation eller skabe større tilfredshed blandt de nuværende? Så læs med her!

Forside > Digital læring > Sådan skaber medlemsorganisationer værdi for sine medlemmer

16.
august 2017
Digital læring | Webinarer

Som medlemsorganisation er det vigtigt at tydeliggøre, præcis hvorfor et medlem fortsat skal blive ved med at være indmeldt, og hvorfor nye skal melde sig ind.

Det handler om at imødekomme sine medlemmers behov på deres præmisser, og det handler om at have relevante tilbud og aktiviteter, som de kan bruge til noget.

Især for fagforeninger er det relevant at sørge for at skabe værdi for og tilfredshed blandt deres medlemmer. For at beholde på eksisterende medlemmer og rekruttere nye er det derfor bydende nødvendigt at komme dem i forkøbet med ting, de gerne vil have/efterspørger.

Sådan skaber medlemsorganisationer værdi for sine medlemmere - ved at anvende webinarer

Selvsagt er viden alfa og omega i et videnssamfund. Tilgængelighed af den viden er næsten lige så vigtig. Det er derfor, vi har specialiseret os i at lave webinarer, fordi vi ved, at forudsætning for, at viden er brugbar og nyttig, er, at den er tilgængelig.

Vores webinarer varer omkring en time, er tætpakket med masser af viden, faciliteres af en professionel e-facilitator, og undervisningen forestås af den af vores undervisningskonsulenter fra vores netværk, der passer bedst til det stof, der skal formidles. Hvis I allerede har en underviser, I gerne vil bruge, faciliterer vi også den og oplærer vedkommende i de didaktiske, online principper om nødvendigt. Vi varetager altså opgaven fra start til slut, hvis I skulle have behov for det.

“Den viden, I har, og den viden, vi har, kan vi dele med jeres medlemmer og på den måde skabe værdi for dem – og for jer. Derved kan I positionere jer som uundværlige for jeres medlemmer.”

Desuden arbejder vi i forvejen med adskillige medlemsorganisationer. Vi har derfor den rette erfaring og viden, der skal til, for at udvikle, facilitere og afholde professionelle webinarer.

Den viden, I har, og den viden, vi har, kan vi dele med jeres medlemmer og på den måde skabe værdi for dem – og for jer. Derved kan I positionere jer som uundværlige for jeres medlemmer.

I forlængelse heraf forklarer Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf:

”Har vi ikke de rigtige og relevante tilbud, vil medlemmerne naturligvis overveje, om det er værd at betale kontingent fremover. Den teknologiske udvikling forudsætter nytænkning og lederskab – politisk, på arbejdspladserne og blandt de faglige organisationer. Og ikke mindst mod og vilje til at turde se fremtiden i øjnene og gribe mulighederne i stedet for kun at se problemer.” (https://politiken.dk/debat/art5632240/Titusindvis-af-faste-job-er-i-fare-skal-du-også-være-freelance)

Sådan skaber medlemsorganisationer værdi for sine medlemmer - ved at lytte til dem

Især er det digitale muligheder og alternativer, man som medlemsorganisation bør slå sig på. Aktiviteter, tilbud og workshops skal have et digitalt alternativ, for ikke alene imødekommer det medlemmernes behov – det ligestiller også alle, desuagtet hvor i landet de befinder sig. Når den fysiske forankring ikke længere er forudsætningen for videntilegnelse, er der lige adgang til viden og lige vilkår for både københavnere og koldingensere.

Og dette har vi om noget erfaret skaber værdi for medlemmerne. Det kræver selvfølgelig også, at der i webinaret lægges op til interaktion, at der er mulighed for at bidrage til undervisningen med spørgsmål, at deltagerne via spørgsmål, polls mm. inddrages. Alle dette sørger vi altid gør sig gældende i vores webinarer. Læring uden inddragelse skaber ikke indlæring

Tilbyder jeres medlemsorganisation webinarer? Og hvad er jeres i så fald med det?

 Vil I gerne i gang med at lave webinarer til jeres medlemmer? Så vil vi opfordre jer til at læse mere om vores ”Webinar facilitering”-ydelse. Denne ydelse er optimal at anvende til jer, der vil i gang med webinarer.

I er også mere end velkomne til at kontakte os, hvis I gerne vil høre mere om vores webinarer, og hvad vi kan tilbyde jer.

 

De bedste hilsner
Wecademy

Artiklen er skrevet af Sofie Kjærbo.

 

Kilder:

Lisa Herol Ferbing:
Politiken.dk – debat – Titusindvis af faste job er i fare – skal du også være freelance?

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 2. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:00 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os