Den digitale udvikling del 2: Få det optimale ud af at arbejde freelance

Læs om, hvordan den digitale udvikling ændrer måden, hvorpå vi tænker arbejdskraft og freelance, samt hvilken betydning et værdifuldt netværk har .

Forside > Den digitale fremtid > Den digitale udvikling del 2: Få det optimale ud af at arbejde freelance

9.
juni 2017
Den digitale fremtid | Digital læring | Webinar

I kølvandet på digitaliseringen af undervisning og uddannelser følger en større efterspørgsel på freelance-arbejdskraft. Vi vil i fremtiden se et arbejdsmarked i en mere flydende form end den lineære, hvilket fordrer af arbejdstagerne, at de er fleksible og tilpasningsdygtige.

Hvor sidste uges indlæg tog udgangspunkt i, hvordan den digitale udvikling påvirker måden, hvorpå der undervises, altså læringsformen, handler dette indlæg om, hvordan den digitale udvikling påvirker dem, der formidler læringen, altså underviserne.

Online undervisning er underlagt en anden struktur end den, vi forbinder med konventionel undervisning. Eksempelvis vil en undervisningssession ofte opdeles, så den bliver en række af webinarer for at tilgodese deltagernes indlæring. Digitaliseringen kan for mange undervisere medføre, at de ikke skal være ansat på fuldtid, men i stedet undervise freelance og online.

Bliv en del af et netværk og styrk din position i dit freelance-arbejde

Væksten inden for freelance-arbejdet er en generel tendens: ”Ifølge en rapport udarbejdet for Europa-Parlamentet i 2014 er løst tilknyttede arbejdstagere den hurtigst voksende gruppe på det europæiske arbejdsmarked bl.a. i lande som Polen, Storbritannien, Frankrig og Holland” (Mette-Line Thorup, ”Freelance- og deleøkonomi udfordrer solidariteten”, Information). Se blot på journalister, for hvem det at arbejde freelance er meget naturligt. Der er naturligvis adskillige årsager til, hvorfor journalister arbejder som ”løst tilknyttede arbejdstagere”, hvorunder digitaliseringen unægtelig er en signifikant faktor.

Men det er langt fra alle, der påtvinges freelance-arbejdet – mange mennesker foretrækker det. For mange passer det at arbejde freelance nemlig med de behov og krav, vi selv har og stiller, nemlig tilgængelighed, fleksibilitet og frihed.

“Det er netværket, der betyder noget, for det er ikke nødvendigvis mange ansatte, fremtidens arbejdspladser har, men derimod et stort netværk.”

At arbejde freelance kan være en udfordring, der kræver et godt netværk

Det er netværket, der betyder noget, for det er ikke nødvendigvis mange ansatte, fremtidens arbejdspladser har, men derimod et stort netværk. Filosofien bag vores virksomhed ligger i selve navnet – WEcademy. Vi tror på samskabelse, og at viden får værdi, når den deles. Vi fungerer som en samarbejdspartner og e-facilitator for dig som underviser, der ønsker at formidle din faglighed digitalt. At være en del af et netværk med andre freelancere giver mulighed for sparring og skaber grobund for udvikling – både personligt og fagligt. Vi fokuserer på at skabe berigende partnerskaber, hvor det bedste resultat opnås ved at kombinere vores spidskompetencer. Det er de komplementære kompetencer, der skaber succes.

Bliv freelance, og bliv en del af et unikt netværk hos Wecademy

Hvis du er interesseret i at indgå i et fællesskab af dygtige undervisere, der alle er specialister inden for deres område, og samtidig bidrage til vores unikke netværk, er du velkommen til at kontakte os kontakt os her.

Og har du lyst til at se, hvad vores læringskonsulenter siger om os, kan du se det her.

Senere i denne måned kan du læse del 3 om den digitale udvikling.

 

De bedste hilsner
Wecademy

Artiklen er skrevet af Sofie Kjærbo.

 

Kilder:

Mette Line Thorup, https://www.information.dk/indland/2015/03/freelance-deleoekonomi-udfordrer-solidariteten

Steffen Hedebrandt, http://borsen.dk/opinion/blogs/view/17/2792/freelance-oekonomien.html

https://www.randstad.dk/arbejdsmarkedet360/fleksibilitet-og-arbejdsmarkedet/freelance-okonomien-er-storre-end-du-tror.-hvad-vil-du-gore-ved-det

Kontakt Wecademy

Kontor

Jernbanegade 75 - 77, 1. sal
5500 Middelfart

 

Åbningstider

M-F: 8:00 - 16:00
L-S: Lukket

Kontakt os